Over ons

Head Communications

Een Nederlands bedrijf met de visie om de eerste provider te zijn van big data communicatie voor autonome transportsystemen op het land, het water en in de lucht, overal in Europa.

Onze werkwijze

In plaats van dat onze klanten zich door een enorme hoeveelheden infrastructuur en data moeten worstelen, die dagen, soms weken nodig hebben om daar te arriveren waar ze nodig zijn, geloven wij dat het belangrijkste aspect van “Big Data” is,  dat vooral nuttige informatie juist snel moet worden aangeleverd in een taal die de gebruiker gemakkelijk begrijpt.

Wij leveren de BLOS ultra langeafstand datalink met Cloud en data centrum oplossingen tezamen met decision support software tools aan fabrikanten, eigenaars, gebruikers en operators van deze systemen.

Ons verhaal

Elk bedrijf begint ergens en het onze begon als een hightech start up in de transport sector dat zich toelegde op de specifieke behoeften van autonome voertuigen en het civiele gebruik van civiele remote pilote aircraft systems, of RPAS’s (drones), waarvoor, na een succesvol afgeronde haalbaarheidsstudie,  een concept is ontwikkeld dat direct ingezet kan worden. De eigenaar van Head Communications ontwikkelde zijn kennis in de bemande  luchtvaart, waarbij het tracken van luchtvaartuigen cruciaal is voor de vliegveiligheid en de planning. Ook heeft hij de eerste drone organisatie ter wereld opgezet.

Onze producten en oplossingen worden gebruikt voor de veilige communicatie in de transport-, de ruimte-en de energiesector.